Zijn makelaarskosten echt nodig? Feiten en fabels


Als je je huis wilt verkopen, is er een grote kans dat je tegen hoge makelaarskosten aanloopt. Maar zijn deze kosten echt nodig? In dit artikel ontrafelen we de feiten en fabels rondom dit verhitte debat.

De noodzaak van makelaarskosten

Er zijn genoeg mensen die beweren dat makelaarskosten absoluut noodzakelijk zijn voor een succesvolle verkoop. Echter, bij het onderzoeken van deze bewering, vinden we meer fabels dan feiten.

Een vaak gehoord argument is dat makelaars over specifieke kennis en ervaring beschikken die nodig is om een huis succesvol op de markt te brengen. Maar in feite is dit niet altijd waar. Bij VerkoopAnders geloven we dat u, als huiseigenaar, uw huis het beste kent. U weet wat de unieke kenmerken zijn, wat de sterke punten zijn en u kunt dit met passie overbrengen aan potentiële kopers.

Feiten over makelaarskosten

Er zijn echter enkele belangrijke feiten te noteren. Men verwacht dat een professionele makelaar  een nauwkeurige waardebepaling van je huis opstellen, kennis heeft van de lokale vastgoedmarkt en wellicht beter kan onderhandelen. Maar dit blijkt niet altijd zo te zijn, daarnaast leiden deze diensten niet altijd tot een hogere verkoopprijs, toch rekent de traditionele makelaar vaak 1 tot 3%, en soms 5% of meer van de verkoopprijs en komt hier nog 21% btw bij voor particulieren. 

Bij VerkoopAnders hanteren we een vast tarief, zonder verborgen kosten of commissies. Wij bieden persoonlijke begeleiding door het hele verkoopproces, met onder andere een vastgoedschatting, thuisstyling en juridische ondersteuning. We ontzorgen onze eigenaars en begeleiden hen zorgeloos door het ganse proces. 


Fabels over makelaarskosten

Er circuleren ook veel fabels rondom de echte kosten van makelaars. Veel mensen denken dat ze zonder makelaarskosten hun huis niet kunnen verkopen. Dit is echter niet waar. Bij VerkoopAnders zijn we het bewijs dat een succesvolle verkoop zonder hoge makelaarskosten mogelijk is.

Een andere misvatting is dat je aan kwaliteit inboet als je geen gebruik maakt van een makelaar. In werkelijkheid kan je met de juiste ondersteuning en kennis, je huis zelf verkopen met de juiste ondersteuning en tools. 

Je huis zelf verkopen is niet tijdrovend of omslachtig, met de juiste begeleiding hou je de touwtjes in handen, hoef je (bijna) niets te doen en bespaar je duizenden euro's. 

Graag meer informatie?

Voor meer informatie over onze services en kostenstructuur, kunt u ons bereiken op +32 11 123 014 of via admin@verkoopanders.be. Verkoop uw huis op uw eigen manier, met VerkoopAnders.

Zélf uw huis verkopen? Wij helpen u graag. VerkoopAnders | Verkoop Anders

Zélf uw huis verkopen? Wij helpen u graag. VerkoopAnders | Verkoop Anders

Bel of mail ons met duidelijke vermelding van je werfadres en telefoonnummer.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Contacteer Ons