Goed voorbereid mensen rondleiden in uw huis


Wanneer u zelf uw huis verkoopt kunt u van potentiële kopers een heleboel vragen verwachten. Het is goed als u daarop bent voorbereid.

Het is leuk om mensen rond te leiden in uw eigen huis. U weet tenslotte alle in’s en out’s van uw huis. U kunt wijzen op de positieve dingen aan uw huis, zoals een terras waar de avondzon op staat en waar het heerlijk is om een glaasje te drinken na een dag werken. Maar ook kunt u wijzen op een (onlangs) vernieuwde cv-installatie. U hebt daar geld aan uitgegeven, met het oog op de verkoop, omdat dat de waarde van uw huis verhoogd. En zo kunt u wellicht nog meer punten aanhalen die positief zijn aan uw huis.

Potentiële kopers die u rondleidt hebben al interesse in uw woning anders waren ze niet langsgekomen. Natuurlijk horen ze graag wat fijn, aangenaam of een bonus is voor hen. Maar ze komen ook met vragen over materialen, attesten, isolatie, kosten, de omgeving, geluidsoverlast van verkeer of buren én verborgen gebreken. Zorg er dan ook voor dat u over alle verplichte en benodigde informatie beschikt en dat u zo eerlijk mogelijk antwoord op de vragen. Als het antwoord niet zo leuk is, eindig dan altijd uw zin met een positieve wending.

Dus laat u informeren over welke attesten (bijvoorbeeld EPC en Asbest) u nodig heeft om uw huis te verkopen en vraag die aan. Uw koper moet daar tenslotte een kopie van krijgen bij de ondertekening van de verkoopovereenkomst. Als u een wat ouder huis heeft, is het wellicht ook aan te raden een bouwinspectie te laten uitvoeren. U kunt dan eventuele gebreken die tijdens die inspectie naar boven komen maar waar u nog niets van wist, laten herstellen. Op die manier is de kans op verborgen gebreken achteraf een heel stuk kleiner. Wat voor zowel u als voor de koper, prettig is.

Zorg ervoor dat u ongeveer weet op welke afstand de scholen en winkels liggen. Ook kunt u bijvoorbeeld folders van recreatie of leuke restaurants of cafés bij u in de buurt verzamelen, zodat de potentiële kopers (zouden ze er niet bekend zijn) een goed beeld krijgen van de omgeving. Zorg ook zeker dat u genoeg tijd per koper rekent. Het feit dat u alle tijd neemt voor hen zal alleen maar positief bijdragen aan het algehele gevoel dat achterblijft na een bezoek aan uw huis.

Zo bent u goed voorbereid!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Contacteer Ons