Energetische renovatie van een woning doet de verkoopprijs behoorlijk stijgen


Door de hoge energieprijzen is bij potentiële kopers de ‘energiezuinigheid’ van een nieuwe woning zeer belangrijk geworden. Het energiecertificaat zal dus een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij de aankoop van een nieuwe woning.

Als u nu een woning koopt met energielabel E of F, dan moet u binnen 5 jaar uw woning opwaarderen naar minimaal een label D. Helaas staan er nu erg veel ‘energieverslindende’ huizen te koop. Het lijkt dus het beste om nog wat budget over te houden wanneer u zo’n huis koopt, zodat u de komende jaren uw label kunt verlagen. De kosten van een energetisch renovatie zijn echter in het afgelopen jaar sterk gestegen door de hogere prijzen van o.a. bouwmateriaal. Aan de andere kant is een deel van de kosten al verrekend in de huidige huizenprijs.

Verkopers van een woning met een EPC-label A kregen vorig jaar een 17,9 procent hogere prijs voor hun huis dan een gelijkwaardige woning met EPC-label D. Voor een woning met label B was dat 10,7 procent en voor een label C was het prijsverschil 4,3 procent. Het zou dus de moeite kunnen zijn al enkele energetische renovaties te doen vooraleer u uw huis met een hoog EPC-label verkoopt.

Kijkt u vooral een op de website van uw gemeente. Daar staan tips op en eventuele subsidies die door uw gemeente (of het rijk) gegeven worden.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Contacteer Ons